Politisk strid preger Madagaskar-valg

Striden mellom president Andry Rajoelina og motstanderen Marc Ravalomanana preget mandagens valg på ny nasjonalforsamling på Madagaskar.

– Dette valget vil definere vår framtid for de neste fem årene, sa Rajoelina etter at han stemte i hovedstaden Antananarivo.

Rajoelina vant presidentvalget i desember etter at landets øverste domstol avfeide klagen fra presidentkandidat Ravalomanana, som hevdet det var forekommet fusk.

De to mennene har dominert landets politikk siden begynnelsen av 2000-tallet. Noen ganger har de samarbeidet, men for det meste har de kjempet mot hverandre.

Ravalomanana har under valgkampen til ny nasjonalforsamling kjempet hardt for sitt parti TIM og håper å innkassere seier over Rajoelinas parti.

– Kandidatene som blir valgt som nye parlamentsmedlemmer, vil ikke bare være pliktig til å vedta lover, men også til å representere folkets forventninger, sa presidenten da han stemte mandag.

Et annet sted i hovedstaden avla Ravalomanana stemme. Han dro fram igjen beskyldningene om valgfusk fra presidentvalget.

– Folk er mindre begeistret over å stemme som følge av fusk som har funnet sted ved tidligere valg, sa han.

Oppslutningen under mandagens valg ser ut til å være lav. Det ble bare observert noen få køer ved valglokalene.

800 kandidater kjemper om 151 plasser i nasjonalforsamlingen. Nesten 500 av kandidatene stiller som uavhengige.

Valgresultatet er ikke ventet før om minst to uker.