24 i retten for drap på skandinaviske turister i Marokko

Danske Louisa Vesterager Jespersen (t.v) og norske Maren Ueland (t.h) ble funnet drept i Marokko. Les mer Lukk

24 menn møter i retten i Marokko, tiltalt for å være involvert i drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager. De tre hovedmistenkte risikerer dødsstraff.

Den norske 28-åringen Maren Ueland og den danske 24-åringen Lousa Vesterager Jespersen ble brutalt drept da de forsøkte å ta seg til Nord-Afrikas høyeste punkt, Jbel Toubkal i Marokko, den 17. desember i fjor.

Torsdag fortsetter rettssaken mot 24 personer som er mistenkt for å stå bak dobbeltdrapet. Fire av dem er tiltalt for selve drapene, og de risikerer dødsstraff selv om Marokko ikke har henrettet noen på 25 år . En sveitsisk-spansk mann anklages for å ha trent dem opp. De 19 andre er tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon.

Ifølge tiltalen hadde de hovedmistenkte, som antas å ha vært inspirert av IS selv om politiets etterforskning ikke har funnet noen direkte kobling til islamistgruppa, tatt seg til området noen mil utenfor Marrakech for å drepe turister.

I tillegg til å være tiltalt for drap er de tiltalt for å fremme terrorisme og danne en terrorcelle.

Rettssaken skulle ha begynt 2. mars, men den ble utsatt etter at forvarsadvokatene krevde mer tid på å forberede seg. Saken starter klokken 10 i byen Salé nordvest i Marokko.