Huawei avviser tiltale om industrispionasje i USA

Huawei nekter straffskyld for den amerikanske tiltalen om industrispionasje eller forsøk på dette. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Huawei erklærte seg i et rettsmøte ikke skyldig i en tiltale om forsøk på å stjele forretningshemmeligheter i USA. Saken skal for retten i mars neste år.

Den kinesiske mobilgiganten og et amerikansk datterselskap er tiltalt for forsøk på å stjele forretningshemmeligheter, bedrageri og å hindre rettsvesenet. Lovbruddene skal ha skjedd mellom 2012 og 2014, og det er amerikanske T-Mobile som skal ha vært utsatt for industrispionasje eller forsøk på dette. T-Mobile er deleid av tyske Deutsche Telekom.

Ifølge tiltalen har Huawei tilbudt bonuser til ansatte som klarte å stjele informasjon fra konkurrentene. De to tiltalte selskapene inngikk forlik i en sivilsak i 2017, men amerikanske myndigheter velger likevel å opprettholde straffesaken.

Tiltalen mot Huawei ble offentliggjort i januar. Samtidig ble selskapet i en annen sak beskyldt for å ha brutt USAs handelssanksjoner mot Iran. I den forbindelse er finansdirektør Meng Wanzhou tiltalt for en rekke lovbrudd. Det er disse som danner grunnlaget for Mengs pågripelse i Canada og USAs begjæring om å få henne utlevert.