Verdens største bie var ikke utryddet

Et eksemplar av kjempebien Wallaces kjempebie, som man antok var utryddet, er funnet på en øy i Indonesia. Dette eksemplaret befinner seg på Naturhistorisk museum i London. Les mer Lukk

Verdens største bie, som forskerne antok var utryddet, er observert i Indonesia. Ikke siden 1981 har den såkalte Wallaces kjempebie vært sett.

Det skriver avisen The Guardian.

Bien, som på latin heter megachile pluto, er like stor som en voksen persons tommelfinger og har et vingespenn på omkring seks centimeter.

På tross av den store størrelsen har biearten ikke vært observert siden 1981, og forskere fryktet dermed at den var utryddet.

Men i januar i år fant en gruppe amerikanske og australske forskere et individ inne i en termitt-tue på den indonesiske øygruppen Nord-Maluku.

Les også: Forskere slår alarm - frykter for bienes overlevelse

– Det var absolutt fantastisk å se denne «flygende bulldoggen» av et insekt som vi ikke var sikre på at eksisterte lenger. Å se denne vakre og store arten i virkeligheten, å høre lyden av de gigantiske vingene summe idet den fløy forbi hodet mitt, var helt utrolig, sier, sier Clay Bolt, som fikk tatt de første bildene av kjempeinsektet.

Forskerne har imidlertid bare funnet dette ene eksemplaret, en hunn.