Islandsk rømling tatt etter skrytebilde

Dette skrytebildet på Instagram ga politiet et hint om hvor den ettersøkte islendingen Sindri Þór Stefánsson (til høyre) kunne befinne seg. Les mer Lukk

I forrige uke flyktet en islandsk fange fra landet på samme fly som statsministeren. Nå er han arrestert etter å ha lagt ut skrytebilde på Instagram.

Etter fem dager på flukt ble islandske Sindri Þór Stefánsson pågrepet søndag kveld i Amsterdam, skriver islandske visir.il.

Det skjedde etter at han og to kamerater la ut et bilde fra den nederlandske hovedstaden hvor de poserer smilende og blide i t-skjorter.

Flukten til den mistenkte Bitcoin-tyven fikk stor omtale, blant annet fordi han klarte å forlate Island på samme fly som landets statsminister.

Den nyvalgte islandske statsministeren Katrín Jakobsdóttir skulle da til Stockholm for blant annet å møte Erna Solberg og andre nordiske kolleger.

Stefánsson satt på åpen soning mens etterforskningen pågikk. Han er mistenkt for å ha stjålet 600 datamaskiner som var i gang med å «grave» kryptovalutaen Bitcoin.

Verdien av disse maskinene skal ha vært om lag 25 millioner kroner.

Mannen som la ut bildet skal være en barndomsvenn som ønsket å vise sin støtte til den rømte fangen, skriver mbl.is.