Tyrkiske styrker med nye angrep på Afrin

En tyrkisk soldat på en stilling i den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Minst 18 sivile er drept i nye tyrkiske artilleriangrep mot den kurdiskkontrollerte byen Afrin i Nord-Syria, melder eksilgruppa SOHR.

Tyrkiske styrker gikk natt til fredag og fredag morgen til nye angrep mot byen.

– Siden midnatt har 18 sivile, deriblant fem barn, blitt drept i tyrkisk artilleriild mot byen Afrin, opplyser den London-baserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fredag.

En talsmann for den kurdiske YPG-militsen bekrefter opplysningen og sier byen har blitt utsatt for heftig bombardement i morgentimene. Ifølge talsmannen forsøker de tyrkiske soldatene å ta seg inn i byen nordfra, men de møter sterk motstand fra de kurdiske styrkene.

Tyrkiske styrker beleirer Afrin etter at de klarte å omringe byen onsdag denne uken. Beleiringen er en del av den tyrkiske offensiven mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria. Tyrkia ønsker å drive ut de USA-støttede kurdiske YPG- og YPJ-militsene fra Afrin-enklaven og byen med samme navn.

Mens de tyrkiske styrkene får støtte fra syrisk-arabiske opprørsgrupper, har syriske regimestyrker stilt seg på kurdernes side i konflikten.

Kampene har ført til at tusenvis av sivile har flyktet fra sine hjem.