Amerikanske medier: Trumps svigersønn skal ha bedt Flynn om å kontakte russerne

Personen i Trumps overgangsteam som ba Flynn om å ta kontakt med russerne, skal ha vært Jared Kushner, ifølge NBC. Kushner er seniorrådgiver i Det hvite hus og Donald Trumps svigersønn. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Personen i Trumps overgangsteam som instruerte Michael Flynn om å opprette kontakt med Russland, skal være Jared Kushner, ifølge NBC og CNN.

Under en rettshøring fredag hevdet tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn at noen i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland, uten å navngi noen.

I etterkant har flere medier spekulert i hvem denne personen er. ABC News meldte at Flynn skulle være klar til å vitne under ed om at det var Trump personlig som beordret ham, mens det franske nyhetsbyrået AFP nøyde seg med å melde at det skal være snakk om en «svært høytstående person» i Trumps overgangsteam.

Les også:Flynn hevder medlemmer av Trumps overgangsteam styrte hans Russland-kontakt

Denne svært høytstående personen skal være Trumps svigersønn Jared Kushner, sier to personer med kjennskap til Russland-etterforskningen til NBC News. Anonyme kilder sier det samme til CNN.

Mediehuset skriver at Flynn skal ha blitt instruert av Kushner om å ta kontakt med flere utenlandske tjenestefolk, inklusive de russiske.

Kushners advokat ville på spørsmål fra CNN ikke kommentere saken.

Les også:

Flynn innrømmer å ha løyet om sin Russland-kontakt

AP: Kushner utspurt av Mueller om Flynn