Dommer måtte avbryte kongelig skilsmissekrangel

Tessy og Louis giftet seg i 2006. Foto: AP Les mer Lukk

– Dere er begge voksne, og jeg forventer at dere oppfører dere som voksne i min rettssal.

Det vakte oppsikt over det meste av Europa da det kongelige hoff i Luxembourg annonserte at den da 19 år gamle prins Louis ventet barn med sin ett år eldre borgerlige kjæreste Tessy – uten å ha giftering på fingeren først.

Neste gang paret kapret de store overskriftene, var i januar i år da det ble meldt at prinsen og prinsessen skulle skille seg, ti år etter de ble smidd i hymens lenker.

Nå preger eks-ekteparet forsidene igjen, denne gang i forbindelse med et særdeles skittent skilsmisseoppgjør som går for retten i London der paret bor med sine to barn.

Årsaken til rettssaken skyldes at prinsen og prinsessen ikke har klart å komme til enighet om fordeling av formuen. Og beskyldningene hagler fra begge sider:

Prinsessen anklages for å være en lykkehjeger som kun giftet seg med prinsen for pengenes skyld. Terrys advokat forklarte i retten at hennes klient kun er ute etter et rettferdig beløp.

Prins Louis beskyldes på sin side for å true ekskona til å gå med på hans krav, med mindre hun vil se på at saken trekkes ut i årevis. Ifølge The Telegraph fikk beskyldningen prinsen til å lene seg mot sin kommende ekskone og avvise anklagene.

Til slutt brøt en dommer gjennom og rettet klar tale mot eksparet:

– Dere er begge voksne, og jeg forventer at dere oppfører dere som voksne i min rettssal.

Det tidligere paret skal ha kommet til enighet på enkelte punkter, men oppgjøret har et stykke igjen før det er kommet i mål.

Les også: Her kan du bo kongelig