Trump til Puerto Rico etter massiv kritikk

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump reiser til Puerto Rico neste tirsdag
President Donald Trump reiser tirsdag neste uke til orkanrammede Puerto Rico etter at administrasjonen hans har fått kritikk for laber innsats.

– Jeg reiser til Puerto Rico tirsdag, sa Trump til journalister i Det hvite hus tirsdag formiddag amerikansk tid.

Les mer: Trump kritiseres for treg nødhjelp til orkanherjede Puerto Rico

Han antydet samtidig at tirsdag neste uke er den første dagen han kan reise til den amerikanske øya uten å forstyrre redningsarbeidet.

Trump har ikke bare fått kritikk for å ha gjort lite for orkanofrene på Puerto Rico, men også for å ha skrevet en Twitter-melding der han antyder at grunnen til det sene rednings- og oppryddingsarbeidet er Puerto Ricos egen feil.

Embed: trump puerto rico

Nå hevder Trump at Puerto Rico betyr mye for ham.

– Puerto Rico er veldig viktig for meg. Øya er totalt ødelagt, sa Trump og antydet at han muligens også kommer til å reise til de amerikanske Jomfruøyene.

Les også: Trump ut mot katalansk folkeavstemning

Bruker tid på fotballspillere

New York-guvernør Andrew Cuomo er blant dem som har vært krass mot presidenten, og refset ham for å bruke sin tid på å håne fotballspillere som kneler under nasjonalsangen, i stedet for på de 3,4 millioner flomofrene på Puerto Rico.

– I stedet for å krangle med fotballspillere, i stedet for å være besatt av hvordan ta helseomsorgen fra de fattige i dette landet, hvorfor setter vi ikke politikken til side, og fokuserer på å hjelpe amerikanere som er i dyp nød: Det er menneskene på Puerto Rico, sa Cuemo i en tale der han oppfordret folk til å bidra.

Se utdrag av talen hans og sterke bilder fra Puerto Rico her:

Embed: cuemo puerto rico

I amerikanske medier har han uttalt at han selv er er immigrant - selv om han er født i New York. Grunn: Hans besteforeldre kommer fra Italia. Cuomos far ble imidlertid født i USA, og var i liket med ham guvernør.

Puertoricanere er derimot ikke immigranter. USA annekterte øya fra Spania i 1898.

– New York er forberedt på å gjøre alt vi kan for å hjelpe. Vi tror på immigrasjon i New York. Vi er en stat av innvandrere. Jeg er en innvandrer. Jeg er absolutt motstander av denne anti-immigrasjonsfeberen som har bredt om seg under den politiske kampanje, sa Cuemo med klar hentydning til president Trump og hans rådgivere, ifølge Newsweek.

Både Puerto Rico og Jomfruøyene ble hardt rammet av ekstremværet Irma før de få dager senere også ble truffet av orkanen Maria.