Trumps advokat nekter å utlevere dokumenter

President Donald Trumps mangeårige advokat Michael Cohen nekter å samarbeide med Kongressen, som gransker om Trump-medarbeidere samarbeidet med Russland om å svekke Hillary Clintons vinnersjanser. Les mer Lukk

Donald Trumps advokat Michael Cohen nekter å utlevere dokumenter som kan gi svar på om presidentens medarbeidere har hatt kontakt med Russland.

Kongressen gransker om Russland forsøkte å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget, og hvilken kontakt folk i Donald Trumps valgkampstab eventuelt hadde med russerne.

Som et ledd i granskingen har etterretningskomiteen i Representantenes hus bedt Trumps mangeårige advokat Michael Cohen om å utlevere dokumenter som eventuelt kan kaste lys over saken, noe han nekter å gjøre.

– Jeg avslo en invitasjon om å delta siden forespørselen var dårlig formulert, altfor generell og ikke lot seg besvare, sier Cohen.

Les også: Nå ler russerne av Trump

– Jeg finner det uansvarlig og upassende at forespørselen som ble sendt til meg, ble lekket av medlemmer i komiteen, legger han til.

Etterretningskomiteen i Senatet gransker også om nære medarbeidere av Trump kan ha spilt på lag med Russland for å svekke Hillary Clintons vinnersjanser i presidentvalget, men heller ikke denne komiteen ønsker Cohen å samarbeide med.

President Vladimir Putin avviser at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i USA og hevder at dette er noe demokratene har diktet opp for å bortforklare at Clinton tapte.

Les også: NY Times: Russisk diskusjon om Trump-påvirking kjent lenge før valget