Gresk politi gransker dødsfall i migrantleir

Forholdene i leiren Moria er en trussel mot liv og helse, ifølge en hjelpeorganisasjon. Nå etterforsker politiet tre dødsfall som har inntruffet i løpet av noen dager. Foto: Petros Tsakmakis / InTime News / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Gresk politi har satt i gang etterforskning etter at tre personer døde i løpet av seks dager i en migrantleir på Lesvos.

En kilde i politiet sier til nyhetsbyrået AFP at politiet venter på obduksjonsrapportene etter dødsfallene i leiren Moria på den greske øya. De tre døde er en 20 år gammel egypter, en 46 år gammel syrer og en uidentifisert mann

En av dem ble funnet 24. januar, mens en annen ble funnet fire dager senere. De to lå i nærheten av det samme teltet, en på innsiden og en på utsiden, opplyser kilden. Den tredje mannen antas å være rundt 20 år gammel fra Pakistan.

–Det er ingenting som tyder på at dødsfallene er narkotikarelatert, forteller politikilden.

En medisinsk hjelpeorganisasjon sier en fjerde mann er ført til sykehus i en lignende hendelse. Organisasjonen sier de dårlige forholdene i leiren utgjør en «alvorlig fare» for liv og helse for flyktnigene og migrantene som bor der.

Noen greske medier har skrevet at kullosforgiftning er en mulig dødsårsak, ettersom kulden har tvunget enkelte av migrantene til å bruke vedfyrte ovner for å holde varmen.

Rundt 60.000 flyktninger og migranter oppholder seg på gresk jord, blant annet som en følge av at flere land har stengt grensene, slik at de som ankommer Hellas, ikke kommer seg videre.