Brende kaller Trumps flyktningpolitikk «sterkt beklagelig»

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump: – Dette er ikke et muslim-forbud
Utenriksminister Børge Brende (H) kaller det «sterkt beklagelig» at president Donald Trump har stanset USAs program for bosetting av flyktninger.

– Det er sterkt beklagelig at president Trump nå midlertidig stanser USAs program for bosetting. Vi forutsetter at USA fortsatt vil delta i den felles internasjonale innsatsen for gjenbosetting av flyktninger i tiden som kommer, sier utenriksministeren i en uttalelse til NTB.

Han føyer seg inn i en voksende gruppe sentrale politikere fra forskjellige land som kritiserer den nye presidentens innreiseforbud for flyktninger.

Les også: Trump: – Innreiseforbudet fungerer veldig fint

– Norge er helt klar på at flyktninger må behandles likt uavhengig av religion, nasjonalitet og hudfarge. Jeg er bekymret for de siste dagers beslutninger og signaler fra Trump-administrasjonen. Vi har en plikt og et ansvar for å beskytte mennesker på flukt, sier Brende.

Les også: Merkel: Ikke grunnlag for USAs innreiseforbud

Trump har besluttet at flyktninger er nektet adgang til USA for en periode på 120 dager. Forbudet for syriske flyktninger gjelder på ubestemt tid.

I tillegg er det innført et midlertidig, generelt innreiseforbud for personer fra sju hovedsakelig muslimske land: Irak, Syria, Iran, Sudan, Libya, Somalia og Jemen. (©NTB)

Les også: Menneskerettsgrupper tar Trumps innreiseforbud for flyktninger til retten