Le Pen: – Et vekkelsesår for Europa

Nasjonal Front-leder Marine le Pen på talerstolen i Tyskland lørdag formiddag. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Nasjonal Front-leder Marine Le Pen mener 2017 blir et vekkelsesår for områdene i Europa som er blitt mest påvirket av flyktningkatastrofen.

Lederne for flere av Europas ytre høyre-partier er samlet til konferanse i tyske Koblenz, i regi av det innvandringskritiske partiet AfD. Under sin første offentlige opptreden i Tyskland gikk Le Pen til angrep mot innvandringspolitikken til landets statsminister Angela Merkel.

– Merkel ble hyllet som en helt for å ta inn tusenvis av flyktninger i 2015, men ingen spurte det tyske folk hva de mente om Merkels politikk, sa hun.

Le Pen slo fast at europeiske nasjonalister ikke lenger er i mindretall, og at mulighetene for gode valgresultater i Frankrike, Tyskland og Nederland er store i året som kommer.

Innsettelsen av Donald Trump som president i USA ble også viet oppmerksomhet under møtet, blant andre av Geert Wilders fra det nederlandske partiet PVV.

– I går markerer et nytt Amerika, i dag et nytt Koblenz og i morgen et nytt Europa, sa Wilders til de om lag 800 deltakerne.

Møtet fikk i forkant mye oppmerksomhet fordi enkelte medier ikke fikk lov til å delta. Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt og tidsskriftet Compact var blant dem som ikke hadde fått akkreditering.

Les også: Ungarns utenriksminister avviser frysende flyktninger

– Europa står overfor en ny flyktningebølge

Tre valg som kan forandre Europa

– Migrasjon er et symptom på de store ulikhetene i verden