Kreml lover represalier etter USAs sanksjoner

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kreml lover represalier etter USAs sanksjoner Les mer Lukk

En talsperson for Kreml sier at Moskva kommer til å svare med «passende represalier» etter at USA ila Russland nye sanksjoner.

Kremls talsmann Dmitrij Peskov sier at president Vladimir Putin i løpet av kort tid kommer til å ta en beslutning om hvordan Russland skal svare på USAs sanksjoner.

– USA prøver å ødelegge amerikansk-russiske relasjoner, som allerede har nådd et bunnpunkt, sier Peskov, og legger til at Russland kommer til å svare på en «passende måte, basert på prinsippene om gjensidighet».

USAs president Barack Obama kunngjorde torsdag flere sanksjoner mot Russland. Blant annet utvises 35 diplomater.

USA anklager Russland for å stå bak hackerangrep blant annet mot Det demokratiske partiet i forbindelse med den amerikanske valgkampen. Russland avviser kategorisk anklagene.

– Vi avviser disse ubegrunnede og falske beskyldningene mot Russland, sier Peskov.

Moskva mener sanksjonene er et tegn på Washingtons aggressive utenrikspolitikk.

Det er knyttet usikkerhet til hvor effektive sanksjonene kommer til å være, ettersom Obama forlater Det hvite hus om tre uker.

Bakgrunn: Obama-administrasjonen med sanksjoner mot Russland

Den russiske ambassaden i Storbritannia har vist sin misnøye med USAs valg gjennom en melding på Twitter, hvor de skriver at de ser frem til at en ny administrasjon skal ta over i USA.

Embed: Russisk ambassade

«President Obama utviser 35 russiske diplomater i en Déjà vu til den kalde krigen. Som alle, inkludert det amerikanske folk, gleder vi oss til å bli kvitt denne hjelpeløse administrasjonen» (ABC Nyheters oversettelse).

I meldingen har ambassaden inkludert et bilde av en and med ordet «lame» på. «Lame duck» er et uttrykk som gjerne brukes om politikere ved makten som ikke har muligheten til å bli gjenvalgt.