Svensk politi får åpne grav i Arboga-drapssaken

Politiet som leder etterforskningen av Arboga-saken i Sverige, har fått rettens medhold i å åpne graven der en av de mistenktes tidligere ektefelle ligger begravet.

En 41 år gammel kvinne og en 18 år gammel mann er mistenkt for å ha drept kvinnens far og for å ha forsøkt å drepe kvinnens mor i et sommerhus ved innsjøen Hjälmaren i august i år.

Kvinnens tidligere ektefelle druknet i innsjøen i 2015. Politiet mistenker nå at han kan ha blitt drept, skriver Expressen. Påtaleleder Johan Fahlander skrev tirsdag morgen til tingretten i Västmanland at en undersøkelse av liket kan være «av vesentlig betydning for etterforskningen». Tirsdag formiddag forelå svaret fra tingretten. Graven kan åpnes, melder SVT.

Det var 8. august i fjor at 41-åringens daværende ektemann ble funnet død i innsjøen utenfor Arboga i Västmanland i Sør-Sverige. Politiet startet ingen drapsetterforskning, men forsikringsselskapet startet egen gransking og besluttet å nekte utbetaling av en livsforsikring på 2,5 millioner kroner som kvinnen skal ha tegnet for ektemannen.

3. august i år ble kvinnens far funnet død og moren skadd i sommerhuset. Kvinnens mor ble først mistenkt, men fikk siden status som offer i saken. 41-åringen ble mindre enn to uker senere pågrepet da hun forsøkte å dra fra landet. 41-åringens 18 år gamle afghanske samboer ble også pågrepet. Begge er mistenkt for drap og drapsforsøk. De ble løslatt etter tre dager, og pågrepet igjen i Trondheim 30. august.