Ni mistenkte IS-krigere pågrepet i Tyrkia

ATATÜRK: Utenfor hovedterminalen ble det rapportert om skyting, men det er ikke bekreftet om det var angripere, politiet eller andre som eventuelt skjøt. Les mer Lukk

Tyrkisk politi har pågrepet ni personer som mistenkes for å være IS-krigere, under en stor politiaksjon i byen Izmir i Tyrkia.

Politiaksjonen skal ha skjedd torsdag morgen, opplyser det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Aksjonen foregikk i områdene Konak, Bucak, Karabaglar og Bornova i morgentimene.

Politiet opplyser at de har funnet tre rifler og dokumenter som knytter de mistenkte til ekstremistgruppen IS. De mistenkte skal ha hatt kontakt med IS-krigere i Syria, og de var knyttet til pengeinnsamling og rekruttering til ekstremistgruppen, ifølge politiet.

Les også:

CIA: – Flyplassangrepet bærer IS' kjennetegn

Dødstallene stiger i Istanbul

Jente (12): – Det var blod overalt. Alt var sprengt i stykker

Det har vært flere store politiaksjoner i Tyrkia de siste dagene, i kjølvannet av selvmordsangrepet mot Atatürk-flyplassen i Istanbul tirsdag kveld. 42 personer ble drept og 238 personer såret i angrepet.

Ingen har ennå påtatt seg ansvaret for ugjerningen, men tyrkiske myndigheter mener at IS står bak. IS har blitt drevet tilbake på flere fronter den siste tiden i Midtøsten, samtidig som Tyrkia er blitt presset til å innta en hardere holdning mot ekstremistene.