Over 100 tatt i hasjaksjon ved Christiania

Det er lett å få tak i hasj eller marihuana i Christiania, men det er også lett å bli tatt av dansk politi dersom når man kommer ut av den skalte fristaden. Arkivfoto: Ellen Henriette Suhrke / NTB scanpix Les mer Lukk

40 bilister er mistenkt for kjøring i narkorus, og 90 personer ble tatt for besittelse av hasj da København-politiet gikk til aksjonen i gatene rundt Christiania.

Resultatet av mandagens aksjon befester Christianias ry som Danmarks hasjhovedstad. Innsatsen var først og fremst rettet mot bilister som kjører i ruset tilstand, enten rusen skyldes alkohol eller narkotika. Politiet opplyser at 40 personer er siktet for å ha satt seg bak rattet mens de var ruset på narkotika. Én er siktet or promillekjøring. I tillegg er åtte personer tatt for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

– Vi hadde en forventning om at vi ville ta svært mange narkotikapåvirkede bilister, sier politikommissær Kristian Rohdin, som har det operative ansvaret for den såkalte Task Force Pusherstreet, en arbeidsgruppe i politiet som har fått navn etter Christianias mest berømte og beryktede gate.

– Vi håper vi med en sånn aksjon kan få folk til å tenke seg om før de setter seg i bilen i påvirket tilstand. Vi ser at folk kommer til Christiania i bil, kjøper hasj og røyker en joint før de kjører videre. Det er en riktig dårlig idé.

Politiet tok også 90 personer for besittelse av hasj, og Rohdin legger ikke skjul på at politiet har som mål å gjøre det lite attraktivt å handle i Pusher Street.