Svindal tatt ut til VM

Aksel Lund Svindal kan bli klar til VM. Foto: ALS Fieldproductions/Skiforbundet Les mer Lukk

Aksel Lund Svindal er med i den norske troppen til årets alpin-VM i amerikanske Vail.

Onsdag offentliggjorde Norges Skiforbund den 11 utøvere store troppen til mesterskapet i USA. Lotte Smiseth Sejersted vil som ventet prioritere trening ut sesongen som følge av fallet i utforløypa i Val d'Isere før jul.

Aksel Lund Svindal er derimot tatt ut til VM, men det er ennå ikke besluttet om han kommer til å starte i noen av disiplinene.

– Vi sender en blanding av unge og etablerte utøvere til årets VM. Det er mange år siden vi sendte en så stor tropp, sier sportssjef Claus Johan Ryste.

I løpet av de 11 konkurransedagene skal verdens beste alpinister kjempe om medaljer i seks ulike disipliner: Super-G, utfor, superkombinasjon, lagkonkurranse, storslalåm og slalåm.

– Det er større konkurranse i hver disiplin enn noen gang. Vi skal være med og kjempe om medalje i alle disipliner på herresiden, mens vi er outsidere på kvinnesiden, sier Ryste.

Den norske troppen ser slik ut:

Kjetil Jansrud (Peer Gynt Alpinklubb), Leif Kristian Haugen, (Lommedalen Alpin), Henrik Kristoffersen (Rælingen SK), Sebastian Foss Solevaag (Spjelkavik IL), Espen Lysdahl (Asker SK), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen IL), Aksel Lund Svindal (Nero), Jonathan Nordbotten (Ingierkollen og Rustad SK), Ragnhild Mowinckel (Sportsklubben Rival), Nina Løseth (Spjelkavik IL), Maria Tviberg (Geilo IL).

Mesterskapet arrangeres fra 3.-15. februar.