FNs nødhjelpssjef fortvilt over situasjonen i Aleppo

FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien er fortvilt over at de ikke fikk evakuert syke og sårede under våpenhvilen i Aleppo. Foto: / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

FNs nødhjelpssjef Stephen O'Brien er «dypt frustrert og fortvilt» over at våpenhvilen i Aleppo ikke førte til evakuering av syke og sårede.

O'Brien sier vanskelighetene rundt evakueringen blant annet skyldtes forsinkelser i godkjenninger fra lokale myndigheter i Aleppo. Andre hinder var vilkår som ble stilt av væpnede grupper, og den syriske regjeringens protester mot å sende inn medisiner og andre hjelpemidler i det opprørskontrollerte området.

– Etter et tre dagers opphold i kampene har partene i konflikten ikke blitt enige, militære operasjoner er satt i gang igjen og voldshandlingene har eskalert, sier O'Brien.

Les også: Russland: Har ikke angrepet Aleppo på en uke

Nødhjelpssjefen sier at Øst-Aleppo går mot en «humanitær katastrofe uten sidestykke». Han sier FN vil fortsette å prøve å evakuere syke og sårede, og oppfordrer alle til å gjøre det de kan for å forhindre unødvendig vold mot hundretusener av sivile i Aleppo før det er for sent.