Mistura: Bombestans i Aleppo gir tilstrekkelig tid

Den midlertidige stansen i krigshandlingene i Syrias største by Aleppo gir tilstrekkelig tid til å evakuere rundt 200 sårede fra opposisjonskontrollerte områder i byen, mener FNs Syria-utsending Staffan de Mistura.

Hans kommentarer kom onsdag kveld etter at russiske myndigheter varslet utvidelse av den planlagte stansen i krigshandlingene med tre timer, til totalt elleve timer. Planen er at bombestansen trer i kraft klokken 8 torsdag morgen.

– Dette er nok tid, så lenge vi arbeider effektivt, til å kunne evakuere 200 sårede mennesker som trenger umiddelbar medisinsk hjelp, sa Mistura i et intervju med den sveitsiske fjernsynskanalen RTS onsdag kveld.

Les også: Kamper ved en av Aleppos «humanitære korridorer»

Usikkert om nødhjelp vil komme frem

Mistura nevnte ikke noe om hvorvidt pausen i kamphandlingene vil være nok til å frakte nødhjelp inn til rundt 275.000 innbyggere som FN mener fortsatt oppholder seg i de østlige delene av byen.

Det syriske regimet har med støtte fra Russland stått bak en offensiv som startet 22. september, med mål om å skaffe kontroll over den østlige delen av storbyen, der opprørere har hatt kontroll siden 2012. Ifølge FN har rundt 400 mennesker blitt drept i løpet av disse ukene.

Les også: Kurdiske militssoldater drept nord for Aleppo

Assad: Første steg

Den planlagte stansen i krigshandlingene i Aleppo torsdag vil bare være første steg for å hjelpe sivilbefolkningen til å forlate byen, sier Syrias president Bashar al-Assad.

– Pausen er et viktig steg innledningsvis, men vil ikke være nok, sier Assad til den sveitsiske TV-kanalen SRF.

Mesteparten av sivilbefolkningen i Aleppo ønsker å dra fra byen, men «terrorister» hindrer dem fra å gjøre det, hevder Assad i intervjuet.

Han tar derfor til orde for å fortsette angrepene med mål om å gjenerobre byens østlige deler, som er under kontroll av opprørere.

– Vi må angripe terroristene, det sier seg selv, sier Assad, som med benevnelsen «terrorister» mener både islamistiske ekstremister og væpnede opprørere.

Les også: Russland villig til å stanse luftangrep på ubestemt tid