Nær 70 drept i fire bombeangrep i Damaskus

Ekstremistgruppa IS tar på seg ansvaret for en serie bombeangrep i Damaskus søndag. Bombene kostet minst 68 mennesker livet, ifølge eksilgruppa SOHR.

IS tok på seg ansvaret for både angrepet i Damaskus og angrepet i Homs samme dag. Totalt ble 127 mennesker drept, ifølge eksilgruppas kilder.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser søndag kveld at dødstallet minst 68 mennesker ble drept i totalt fire selvmords- og bilbomber eksploderte i Damaskus.

Ifølge statlig TV var det en bilbombe og to selvmordsangrep som rammet bydelen der sjia-helligdommen Sayeda Zeinab ligger. De setter dødstallet til 30, og melder at flere titall ble såret.

Les også: SOHR: – Minst 50 IS-krigere drept i Aleppo

SOHR, som henter sine opplysninger fra et nettverk av informanter og aktivister på bakken i Syria, og en Hizbollah-kontrollert TV-kanal melder at totalt fire bomber eksploderte. Den libanesiske Hizbollah-militsen er alliert med det syriske regimet.

IS tar på seg ansvaret for angrepet i en melding publisert av nyhetsbyrået Amaq, som støtter den militante sunni-gruppa.

I januar ble rundt 60 mennesker drept i et annet selvmordsangrep i samme område. IS tok også på seg ansvaret for dette angrepet.

Les også: – Tyrkia og Russland leker med ilden i Syria