Merkel vil ikke ha flyktningkvote

Tysklands statsminister Angela Merkel er ikke enig med CSU-leder Horst Seehofer (t.v.) om hvor mange flyktninger og migranter Tyskland skal ta imot. I fjor kom det 1,1 million, og i år vil Seehofer sette en grense på 200.000. Foto: Michaela Rehle (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Tysklands statsminister Angela Merkel vil ikke sette et tak på hvor mange flyktninger og migranter Tyskland skal ta imot i år, men mener at strømmen må bremses ved EUs yttergrense.

Tyskland tok imot 1,1 million flyktninger og migranter i fjor, og Merkel har høstet kritikk fra flere hold, ikke minst fra det erkekonservative koalisjonspartiet CSU i Bayern, for ikke å stenge grensa.

Onsdag møtte hun CSU-leder Horst Seehofer, som mener at Tyskland i år bør sette et tak på 200.000 flyktninger og migranter.

Les også:Merkel: Flyktningkrise kan utløse militærkonflikt

Merkel er enig i at det må «en betydelig reduksjon» til, men støtter ikke CSUs forslag. Hun mener i stedet at problemet må løses ved EUs yttergrense, ikke ved den tyske grensa.

– Det er svært viktig for meg at vi oppnår en betydelig reduksjon i tilstrømmingen av flyktninger, samtidig som grensene mellom EU-landene forblir åpne, sier Merkel.

Les også: Merkels nyttårstale: Må se flyktninger som en mulighet