Merkels nyttårstale: Må se flyktninger som en mulighet

Angela Merkel fotografert etter å ha spilt inn sin nyttårstale. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/NTB scanpix.
Angela Merkel fotografert etter å ha spilt inn sin nyttårstale. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Statsminister Angela Merkel vil i sin nyttårstale torsdag oppfordre tyskerne til å betrakte det rekordstore antallet flyktninger som har kommet til landet i år, som en mulighet for framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig innrømmer hun at integreringen av migrantene, mange av dem muslimer som har flyktet fra krigen i Midtøsten, vil koste Tyskland «tid, krefter og penger». Men landet er sterkt nok til å klare det, mener Merkel og peker på den lave arbeidsløsheten og stigende lønninger.

– Jeg er overbevist om at hvis vi kan takle den enorme oppgaven det er å integrere så mange mennesker på rett måte, så vil det være en mulighet for oss i morgen, vil Merkel fortelle sine landsmenn, skriver Reuters etter at talen er sluppet til pressen på forhånd.

Tyskland har mottatt over 1,1 millioner migranter og asylsøkere i år, langt flere enn noe annet europeisk land. Merkel vil i sin nyttårstale innstendig oppfordre de av sine landsmenn som er i tvil om hva de skal mene om situasjonen, til ikke å følge rasister som oppfordrer til hat.

Talen skal sendes på tysk TV nyttårsaften og kan også ses online med både engelsk og arabisk tekst.

Personvernpolicy