Syriske opprørere hevder russisk pilot er død

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her blir det russiske militærflyet skutt ned
En syrisk opprørsgruppe hevder en av de russiske pilotene fra flyet som ble skutt ned nær grensa til Tyrkia, ble drept i lufta før han landet.

En video som en syrisk gruppe har sendt til nyhetsbyrået Reuters, viser angivelig en russisk pilot som ligger ubevegelig på bakken. En representant for opprørsgruppa, som opererer nordvest i Syria, sier russeren er død.

«En russisk pilot. Gud er størst», sier en stemme på videoen mens en gruppe menn samler seg rundt den blodige personen på bakken.

Kilder i flere opprørsgrupper i området sier at flygeren ble skutt og drept etter at han skjøt seg ut i fallskjerm fra flyet som var i ferd med å styrte.

Jabor Ahmad, talsmann for Den tiende kystbrigaden, sier at flygeren forsøkte å styre fallskjermen sin i retning regjeringskontrollert område, men at de klarte å treffe ham med automatgevær og «at liket landet på frigjort territorium».

Ifølge tyrkiske medier er den andre av de to flygerne tatt til fange av turkmenske opprørsstyrker.

Både turkmenske opprørere, moderate arabiske opprørere og Nusrafronten opererer i området ved Hatay og Latakia, men ekstremistgruppa IS har ikke noen kjent tilstedeværelse her.

Aktivister i området lastet tirsdag opp en video som viser et fly som styrter, og der man kan høre noen rope: «Gud er stor, det var et russisk fly».

Bakgrunn: Russisk fly skutt ned i Syria ved grensen til Tyrkia

Les også:

Tyrkia: – Russland begår en alvorlig feil i Syria

Stoltenberg: NATO står solidarisk med Tyrkia

Putin og Khameini slår fast at Syria må velge sin egen vei

Tyrkias nedskytning av et russisk fly:  

* Tyrkia skjøt tirsdag formiddag ned et russisk kamfly ved grensen mellom Syria og Tyrkia.

* Det russiske forsvarsdepartementet melder at det dreier seg om et russiskprodusert fly av typen Su-24.

* Ifølge Tyrkia krenket flyet landets luftrom. Flyet skal ha blitt advart ti ganger i løpet av fem minutter. Flyet ignorerte advarslene og ble skutt ned.

* Russerne avviser dette. Nyhetsbyrået Ria skriver at flyet ikke var i tyrkisk luftrom, men i 6.000 meters høyde i syrisk luftrom, ifølge russiske myndigheter.

* Russland sier også at flyet ble skutt ned fra bakken, mens det ifølge tyrkerne ble skutt ned av et tyrkisk F-16-fly, som patruljerte grensen.

* De to russiske pilotenes skjebne er fortsatt uklar. Det meldes om at flygerne skal ha skutt seg ut med fallskjerm. En syrisk opprørsgruppe har sendt en video til nyhetsbyrået Reuters. Videoen skal vise en russisk flyger som ligger urørlig på bakken og skal være død.

(Kilde: Ritzau)