Bjørgen holder fast ved astmamedisineringen

Marit Bjørgen vant 10 km klassisk i verdenscupen i Ruka søndag. Før rennet brukte hun astmamedisin, som hun pleier. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Marit Bjørgen (36) har ikke gjort noen endringer på måten hun medisinerer sine astmaproblemer i forkant av renn.

Søndag vant hun den klassiske 10-kilometeren i Ruka i sitt internasjonale comeback etter fødselen. Det gjorde hun etter bruk av astmamedisiner. Hun holder fast ved medisineringsproblematikken fastlagt av det norske helseteamet.

– Jeg har astma, og jeg bruker spray. Jeg tar to innpust om morgenen og to innpust om kvelden. I tillegg bruker jeg saltvann og atroven gjennom forstøver. Det har jeg gjort begge dagene her.

– Har du hatt noen betenkeligheter med det etter diskusjonen som har vært?

– Jeg har gått noen runder med meg selv, men jeg må tenke på min egen helsebit. Jeg har fått påvist astma, og hvis jeg skal ta vare på lungene mine og ikke minst det å gå to konkurranser med en tøff sprint i går i kroppen, så må jeg gjøre det som er det beste for mine lunger. Da må jeg bare stå i.

– Men du har ingen betenkeligheter?

– Etter alt som har vært rundt dette i høst, så synes jeg at det er litt ekkelt å gjøre det. Men så må man bare gjøre det som er helsemessig mest riktig for meg selv. Det er helsemessige årsaker til at vi bruker dette. Det er for å ta vare på lungene våre, ikke minst når det er kaldt.

– Kunne du ha gått uten å bruke det?

– Det kunne jeg, men jeg gjør dette for å ta vare på lungene mine og for å være frisk nok til å gå mange konkurranser framover.

Les også:

Bjørgen til topps i Finland: – Veldig fornøyd

Bjørgen forberedt på nærgående spørsmål

Bjørgen frykter at Johaug mister hele sesongen