Mye surr for Fannemel

Anders Fannemel under mandagens kvalifiseringen til åpningsrennet i hoppuka Les mer Lukk

Anders Fannemel har hatt en trøblete sesongstart med flere diskvalifikasjoner og tidvis svak hopping, men viser stigning i tide til hoppuka.

Verdensrekordholderen kommer til den tysk-østerrikske hoppuka som 18. mann i verdenscupsammendraget.

Det er formstigning etter sjetteplass i Engelberg.

– Sesongen har ikke vært som jeg håpet i det hele tatt, spesielt sportslig. Det har også vært to diskvalifikasjoner som vi skulle unngått, altfor dårlig, mener Fannemel.

Han har følgende plasseringer i årets sesong: 25, 41, 12, 8 og 6.

– Det fungerte ikke i de tre første helgene, men fungerer ganske bra nå. Det har vært nye rutiner på disksiden med strengere kontroller, og av og til har heller ikke hoppingen fungert, sier hopperen fra Hornindal.

Les også:Fannemel disket, Norge ikke til finale

Mange svev

Han blir i beste fall nevnt som en outsider i årets hoppuke.

– Målet er å hoppe like bra som i Engelberg og holde et bra nivå på hoppingen. Da kan jeg kjempe oppi der, i alle fall topp ti, sier Fannemel til NTB.

På ingen måte lar han seg stresse av en svak sesonginnledning.

– Motgangen jeg har hatt i starten av sesongen har gjort meg mer bevisst på hoppingen. Jeg har hoppet flere ganger enn alle andre. Jeg har flest hopp av alle, med rundt 80 treningshopp i tillegg til alle konkurransehoppene. Jeg har nesten ikke oversikt, for jeg har hoppet også mye mellom konkurransene, sier vestlendingen.

Med 133,5 meter var han åttende best i mandagens kvalifisering. Russeren Jevgenij Klimov venter i en overkommelig duell tirsdag.

Lei snufsing

Fannemel kunne blitt skiskytter, men droppet karrieren med børse på ryggen da tvillingbroren vokste seg både større og sterkere. Da ble det hopping på den ene av Fannemel-tvillingene. Det var et klokt valg. Ingen har hoppet lenger enn Fannemels svev på 251,5 meter i Vikersund.

En kronisk snufsing ødelegger heller ikke for den ambisiøse hopperen.

– Jeg er sånn hele tiden, kronisk snufsing. Det er en blanding av allergi og skjeve nesevegger. En av dem er alltid tette hele tiden. Det var verre før. Da var det tett hele tiden. Jeg skal operere det, men det har ikke klaffet med hoppsatsingen. Kanskje burde jeg gjort det før, sier Fannemel.