Høgmo: – Sterk konkurranse om plassene

Per-Mathias Høgmo ved treningsfeltet i Olympiaparken i Berlin onsdag. Han sier det er veldig hard konkurranse om de siste plassene på laget som skal møte Tsjekkia fredag. Les mer Lukk

Per-Mathias Høgmo grubler på laget som skal møte Tsjekkia i fredagens skjebnekamp. Det er hard kamp om de siste plassene.

– At vi har fått tilbake spillere gjør at konkurransesituasjonen er veldig skjerpet. Jeg har bevisst brukt de tre treningene i Berlin til å se hvem som er klar til å gå inn og gjøre en jobb. På to-tre plasser er det spesielt sterk konkurranse, sa han før laget onsdag ettermiddag satte seg på bussen for å kjøre til Praha.

Da hadde Høgmo vist fram ett lag på tirsdagens trening og flere alternativer på onsdagens. Det som virker sikkert er at han vil møte Tsjekkia i 4-4-2. På mange av plassene er det opplagt hvem som spiller, men de siste brikkene er ennå ikke på plass.

Håvard Nordtveit og Vegard Forren har på trening delt på å spille ved siden av Even Hovland i midtforsvaret, mens Høgmo onsdag lot kaptein Per Ciljan Skjelbred spille en stund i sin foretrukne rolle sentralt på midtbanen ved siden av Stefan Johansen. I den sekvensen overtok Tarik Elyounoussi på høyrekanten Skjelbred vanligvis er «forvist» til.

Tirsdag spilte Elyounoussi og Joshua King på topp, men onsdag måtte de greie seg uten vest i hele formasjonsøkta. Alexander Søderlund og Adama Diomande var spisspar det meste av tiden, før sistnevnte ble erstattet av Markus Henriksen.

Tre varianter

King og Elyounoussi ligger nok fortsatt best an, men Høgmo viste at han har flere spissalternativer å velge mellom. King scoret for øvrig det eneste målet i hele den lange formasjonsøkta.

Disse tre lagene fikk prøve seg onsdag, 1: Rune A. Jarstein – Omar Elabdellaoui, Even Hovland, Vegard Forren, Haitam Aleesami – Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Stefan Johansen, Mats Møller Dæhli – Adama Diomande, Alexander Søderlund.

2: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Tarik Elyounoussi, Skjelbred, Johansen, Dæhli – Søderlund, Diomande.

3: Jarstein – Elabdellaoui, Hovland, Håvard Nordtveit, Aleesami – Skjelbred, Tettey, Johansen, Jo Inge Berget – Søderlund, Markus Henriksen.

Trimmer laget

– Jeg bruker tid på å trimme laget fram mot kamp, og jeg fikk gode svar i dag. Jeg har fått det gjennom alle de tre treningene, sa Høgmo, som avviste at han grubler ekstra mye på grunn av kampens betydning.

– Nei, det er det samme som vanlig, men det faktum at alle er tilgjengelige og at en del har kommet tilbake gjør at treningene blir ekstra viktige.

Torsdag har Norge lukket trening på Eden stadion i Praha, og da har nok Høgmo bestemt seg for hvem som får oppgaven med å berge Norges VM-sjanser og kanskje jobben hans.