To menn pågrepet for vold mot HamKam-spiller

To danske menn er siktet for å ha slått den danske HamKam-spilleren Franck Semou i hodet med en hammer. Politiet mener de har tilknytning til Hells Angels.

– Han ble slått i hodet med hammer og fikk kraniebrudd. Begge de to pågrepne er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette, sier politiadvokat Magnus Schartum-Hansen i Innlandet politidistrikt til NTB.

De to mennene er begge danske statsborgere, en i 20-årene og en i 40-årene. Den ene ble pågrepet i Sverige, den andre i Danmark.

Hells Angels

– Etterforskningen tilsier at de har tilknytning til Hells Angels. Norske påtalemyndigheter har utstedt en nordisk arrestordre, og utleveringssaken til Norge behandles nå av svenske og danske myndigheter, sier politiadvokaten.

Det var om kvelden 30. september at fotballspilleren ble angrepet og slått i hodet med hammer et par hundre meter fra Briskeby arena i Hamar.

– Etter det politiet kjenner til, går det bra med Semou, sier Schartum-Hansen.

Utlevering

Politiet begjærte de to siktede utlevert 18. oktober. Hvor lang tid det kan ta før begge blir overlevert til norsk politi, er ikke kjent.

– Med det nordiske politisamarbeidet håper vi at en utlevering kan gå ganske raskt. Den enkeltes samtykke vil være av betydning. Dersom man ikke samtykker, må retten gå inn og prøve vilkårene for utlevering, sier politiadvokaten.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på den taktiske delen av etterforskningen – hva motivet for voldshandlingen kan være, hvordan politiet fant fram til de to mistenkte i saken, eller om flere kan bli trukket inn.