Löw: – EMs to beste lag møtes i kvartfinalen

Joachim Löw mener hans Tyskland og Antonio Contes Italia har vært turneringens to beste lag. Les mer Lukk

Joachim Löw mener kvartfinalen mellom hans Tyskland og Antonio Contes Italia er en kamp mellom de to beste lagene i mesterskapet.

Italia kan på ingen måte beskyldes for å ha fått en enkel vei til EM-finalen. Til tross for at de ble puljevinnere, fikk de svært tøff motstand allerede i åttedelsfinalen der Spania sto på motsatt banehalvdel.

De regjerende europamesterne ble slått 2-0, men for Conte og hans asurblå mannskap blir ikke enklere i kvartfinalen. Da venter regjerende VM-vinner Tyskland.

– Jeg mener at turneringens to beste lag så langt møter hverandre. Jeg venter en knalltøff, interessant og intens kamp, sier Löw.

Tyskland har møtt Italia åtte ganger i EM- eller VM-sammenheng, men ingen har endt med tysk jubel.

Löw har selv fått smake hvordan nederlag for Italia føles. I 2006 var han assistenttrener da de tapte 0-2 etter ekstraomganger. For fire år siden var han hovedtrener da Italia vant EM-semifinalen 2-1. Likevel kan tyskerne ta med seg selvtillit fra det siste møtet mellom lagene. I privatlandskampen for tre måneder siden vant Tyskland 4-1.

– Italia spiller på en imponerende måte. Det er spillere som er skolert defensivt, men det finnes også gode offensive spillere som er gode i overgangsspillet, sier Löw.