– FIFA-topper beriket seg selv med 670 mill.

Sepp Blatter og to andre FIFA-topper anklages for å ha beriket seg selv med nærmere 670 millioner kroner. Les mer Lukk

Sepp Blatter og to øvrige toppsjefer i FIFA ga seg selv lønnsøkninger og bonuser pålydende 670 millioner kroner i løpet av en femårsperiode.

Det hevder advokater som bistår Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i etterforskningen som pågår mot de tidligere topplederne i forbundet.

Blatters advokat insisterte fredag at alle utbetalinger mottatt av den avgåtte FIFA-presidenten var «riktige og rettferdige».

– Vi ser fram til å vise FIFA at Mr. Blatters kompensasjonsutbetaling var riktig og rettferdig og på linje med det ledere i profesjonelle idretter over hele verden har, sa Richard Cullen i en pressemelding.

Ifølge FIFA er det sannsynlig at de kontraktfestede utbetalingene bryter med sveitsisk lov. Forbundet opplyser at både de sveitsiske og amerikanske myndigheter, som begge har innledet korrupsjonsetterforskning mot FIFA, vil bli gitt tilgang til bevis som bekrefter opplysningene.

Les også: Ny razzia mot FIFA-hovedkvarteret

Ved siden av tidligere president Blatter skal tidligere generalsekretær Jerome Valcke og den sparkede økonomidirektøren Markus Kattner ha tatt del i de enorme lønns- og bonusutbetalingene.

De oppsiktsvekkende kontraktsdetaljene som ble lagt fram av FIFA selv fredag, kom bare et lite døgn etter at sveitsiske myndigheter gjennomførte en ny razzia mot forbundets hovedkvarter i Zürich.

Den sveitsiske justisministerens kontor bekreftet i ettertid at aksjonen var et ledd i å fremskaffe nye bevis mot Blatter og flere andre korrupsjonsmistenkte toppsjefer.