United-stjerne: – Vi tjener latterlig mye

Juan Mata liker ikke pengefokuset i fotballen. Les mer Lukk

Manchester United-stjernen Juan Mata mener fotballspillere som han selv tjener «uanstendig» mye penger og lever i en boble.

Spanske Mata, som angivelig ble hentet til United fra Chelsea for 436 millioner kroner i 2014, tjener trolig rundt 1,7 millioner kroner i uka.

– Fotball er veldig godt lønnet på dette nivået. Det er som om vi lever i en boble. Sammenlignet med resten av samfunnet, tjener vi latterlig mye. Det er ufattelig, sier Mata i et intervju med det spanske TV-programmet Salvados.

Intervjuet ble sendt søndag.

«Normal lønn»

– Sett i forhold til resten av fotballverdenen, har jeg en normal lønn. Men sammenlignet med 99,9 prosent av alle spanjoler og folk i resten av verden, tjener jeg latterlig mye, sier Mata videre.

Den spanske landslagsspilleren sier han forstår de som kritiserer dagens fotball, og som hevder at idretten har blitt mer og mer kommersielt styrt.

– Jeg forstår hva de snakker om. Forretningsdelen av fotballen får det til framstå slik at eierne er viktigere enn fansen, sier 27-åringen.

– Enhver spillere tror han er Diego Maradona når han kommer til en stor klubb. Det skjer oss alle, men det vises godt hos unge spillere. Du ser ungdommer som tror de er rockestjerner, og som har på seg ekstravagante klær og kjører dyre biler. Noen ganger må du ta dem til side og si dem noen sannhetens ord, tilføyer Mata.

Elsker spillet

Selv hevder United-stjernen hardnakket at pengedelen av fotballen ikke tiltaler ham.

– Jeg elsker spillet. Jeg elsker å trene og å spille kamper, sier Mata – og går så langt som å innrømme at han kunne akseptert et lønnskutt.

– Jeg ville tatt et lønnskutt dersom den kommersielle siden av fotballen var mindre dominerende, sier han.