Messi straffet Arsenal

Lionel Messi ble nok en gang avgjørende for Barcelona. Les mer Lukk

Angrepsstjernen Lionel Messi dunket to baller forbi Petr Cech da Barcelona vant 2-0 i mesterligamøtet med Arsenal. London-laget har nå en svært tøff oppgave foran seg i jakten på avansement.

– Vi har fortsatt en sjanse. Vi gir aldri opp, sa Arsenal-stopper Per Mertesacker etter kampen, ifølge BBC.

– Vi tok ikke vare på sjansene våre. Vi får det tøft i returmøtet, men vi skal gjøre vårt beste, sa midtbanespiller Aaron Ramsey.

Messi og co. har på sin side et nær perfekt utgangspunkt før returmøtet etter tomålstriumfen i London tirsdag. Neymar kunne ha satt inn 3-0 på overtid, men 2-0 i første åttedelsfinale er katalanerne trolig svært fornøyd med.

– Det er bare å ta av seg hatten for Barcelona, sa Viasats ekspertkommentator for anledningen, Åge Hareide, like før slutt.

Kontringsmål

Kampens første scoring kom etter 71 minutters spill, og den kom etter en dødelig Barca-kontring. Neymar fant Suárez, uruguayaneren fant Neymar igjen, før brasilianeren lekkert spilte fri Lionel Messi i god posisjon. Argentineren ventet ut Arsenal-keeper Cech, lyktes i å få burvokteren ned, og satte ballen i nettmaskene.

12 minutter etter var argentineren på farten igjen. Messi ble felt i boksen av Arsenal-innbytter Mathieu Flamini, og dommer Cüneyt Çakir blåste for straffespark. Det ekspederte Messi sikkert i kassen.

– Vi sikret oss et utrolig bra resultat mot et utrolig godt lag, men ingenting er i boks ennå, sa Messi etter kampen, ifølge Barcelonas Twitter-konto.

Frisk Arsenal-start

Begge lag hadde store sjanser kampen igjennom, men verken Petr Cech eller Marc-André ter Stegen lot seg overliste før hvilen.

Arsenal startet friskt på eget gress i London. Engelskmennene presset katalanerne bakover, men uten tellende resultat. Etter de første ti minuttene begynte Barcelona å trille ball, men heller ikke de fikk nettsus.

Olivier Giroud og Alex Oxlade-Chamberlain kom til gode muligheter for vertene, mens Luis Suárez kom til to store sjanser på tampen av omgangen, men publikum måtte vente til etter hvilen for å få se scoringer. Dessverre for hjemmefansen ble det scoringer feil vei.

Før Messis 1-0-mål hadde Arsenal-spiss Giroud nok en gang hatt muligheten til å score, men franskmannen ble hindret av en sterk ter Stegen i gjestenes bur. I stedet ble det en kjapp Barcelona-dobbel i London.