RBK sløste i Ukraina

Pål André Helland misbrukte straffespark torsdag. Les mer Lukk

Pål André Helland misbrukte straffespark da Rosenborg tapte 0-3 borte mot Dnipro i europaligaen torsdag.

RBK burde tatt ledelsen da Alexander Søderlund tvang fram et straffespark etter ti minutter. Landslagsspissen ble tydelig holdt av Dnipro-forsvarer Papa Gueye. Helland fikk muligheten, men skjøt svakt og keeper Denys Boyko slo straffen i tverrliggeren og ut til corner.

Søderlund misbrukte også en god sjanse før svakt forsvarsspill ga ukrainerne ledelsen etter 35 minutter. Jørgen Skjelvik var på solid etterskudd da Mateus ordnet 1-0 med venstrefoten.

Mateus burde ordnet etter 56 minutter, men da han skulle sette ballen i det tomme målet klarte han på utrolig vis heller å skyte den til RBK-keeper André Hansen.

– Pinlig

Etter timen skjøt Mateus i tverrligger. Rosenborg klarte aldri å klarere ballen etter meget sløvt forsvarsspill, og Mateus fikk raskt sjansen igjen og satte inn 2-0.

– Og akkurat nå er forsvarsspillet til Rosenborg pinlig, sa MAX-kommentator Kenneth Fredheim.

Mateus hadde ikke scoret i europaligaen tidligere i høst. Jevgen Sjakhov la på til 3-0 etter 79 minutter etter keepertabbe av Hansen, der RBK-keeperen slo ballen over seg selv, men under tverrliggeren. På overtid burde Søderlund redusert, men spissen headet i bakken og over mål.

Kåre Ingebrigtsens Rosenborg endte sist i europaligaens gruppe G med to poeng. Hele fire kaper er endt med trøndersk tap.

Lazio vant gruppen med 14 poeng etter 1-1 borte mot Saint-Étienne torsdag. Franskmennene blir med videre til utslagsrundene med ni poeng, to mer enn treer Dnipro.