Disse nevnes som toppkandidatene tli Leeds-jobben

Ange Postecoglou nevnes som en mulig Leeds-kandidat. Les mer Lukk

Mandag valgte Leeds å sparke manager Jesse Marsch etter en langvarig periode med svake resultater. Et knippe navn seiler opp som hans mulige erstatter.

Leeds ligger rett over nedrykksstreken i Premier League og så seg derfor nødt til å kvitte seg med manager Jesse Marsch. Amerikaneren fikk en snaut år i klubben etter at han tok over for Marcelo Bielsa i fjor.

I engelske medier er det flere navn som trekkes fram som mulige arvtakere.

West Bromwich-manager Carlos Corberan er blant disse. Spanjolen har allerede hatt en tilknytning til Leeds etter at han var klubbens U23-trener i tre år. I tillegg var han en del av trenerteamet til Bielsa. I 2020 forlot 39-åringen klubben til fordel for jobben som Huddersfield-manager. Der ledet han laget til play off-finale mot Nottingham Forest i 2021/2022-sesongen.

I 2022 var han et kort opphold i Olympiakos før han vendte tilbake til England og West Brom. Der han fortsatt manager i dag. Corberan er nevnt som en kandidat av blant andre Sky Sports og The Guardian.

Celtic-sjefen

Etter et treårig opphold i den japanske klubben Yokohama F. Marinos tok den greskfødte australieren Ange Postecoglou over Celtic som et ukjent blad for mange i 2021.

I sin første sesong i den skotske storklubben tok 57-åringen både ligatittelen og cuptittelen med Celtic.

Prestasjonene i Skottland har allerede blitt lagt merke til i England, og australieren har tidligere vært nevnt til flere ledige jobber i Premier League. Sky Sports nevner også navnet til Postecoglou i sine spekulasjoner i likhet med en rekke andre medier.

Vallecano-kandidat

40-årige Andoni Iraola fra Spania har gjort stor suksess med Rayo Vallecano. Iraola tok over klubben i 2020.

Spanjolen rykket opp med Vallecano i sin første sesong, før han sesongen etter ledet laget til semifinale i den spanske cupen. Per nå ligger Vallecano på 5.-plass i La Liga.

The Athletic og BBC er blant mediene som nevner Iraola som en av Leeds-kandidatene.

Andre kandidater som også nevnes i diverse medier er blant annet Raul (trener for Real Madrids reservelag) og Liverpool-legenden Steven Gerrard.