Casper Ruud tok åpningsseieren i Laver Cup – slo Jack Sock 2-1

Casper Ruud i aksjon mot Jack Sock i Laver Cup fredag. Foto: John Walton / PA / AP / NTB Les mer Lukk

Casper Ruud ga som bestilt Europa en perfekt start på Laver Cup i tennis, men måtte slite. Han slo amerikaneren Jack Sock i avgjørende tiebreak.

Det var ventet at Ruud kom til å stå igjen som en vinner på hardcourten i innendørshallen i London. Verdenstoeren fra Snarøya var klar oddsfavoritt før kampstart.

Men Sock ga Ruud hard motstand. Amerikaneren reduserte til 1-1 i sett, og kampen måtte avgjøres med et tiebreak med førstemann til ti poeng.

Ruud kom under 0-3, men slo hardt tilbake og tok sju strake poeng og vant til slutt 10-7.

Seieren ga Europa 1-0 over verdenslaget.

Sock spilte seg opp

I starten kunne man enkelt se hvorfor nordmannen var favoritt. Ruud fikk inn en bruddball i Socks første servegame og føk kjapt opp i 3-0. Deretter løsnet nordmannens jerngrep litt opp, og han ble selv brutt i det niende gamet.

Men det var ingen fare på ferde. Ruud slo tilbake og brøt til 6-4 på sin fjerde settball.

I sett to holdt spillerne serven fram til 5-5. Da vant Sock blankt i Ruuds servegame, og amerikaneren fulgte opp med å spille seg til 1-1 i sett.

Da kampen skulle avgjøres, var nordmannen sterkest og sørget for jubel hos det europeiske laget.

Som i de fire foregående utgavene ledes Europa av Björn Borg, mens John McEnroe er kaptein for verdenslaget. På 1980-tallet var de bitre rivaler i verdenstoppen.

Federer tar farvel

Dagsprogrammet i Laver Cup består av tre singlekamper og et doubleoppgjør. Verdien av hver seier vil øke gjennom helgen. Fredag gir det ett poeng, lørdag to og søndag tre.

Turneringen er kalt opp etter ikonet Rod Laver. To ganger vant australieren alle de fire Grand Slam-titlene i ett og samme kalenderår (1962 og 1969). Fredag sto han for myntkastet som ga Ruud muligheten til å serve først.

Laver Cup blir et farvel med Roger Federer som tennisproff. Sveitseren runder av med å spille doublekamp med Rafael Nadal mot Sock og Frances Tiafoe. For mange blir det kveldens høydepunkt.

Europa har vunnet alle de fire første utgavene. I fjor ble det en suveren seier 14-1.