Start-spiller bidro til sensasjon – Algerie risikerer tidlig hjemreise

Start-spiller Basilio Ndong hjalp Ekvatorial-Guinea til en kjempesensasjon mot tittelforsvarer Algerie i afrikamesterskapet. Her er han i aksjon for klubblaget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Les mer Lukk

Med Start-spiller Basilio Ndong som venstreback vant Ekvatorial-Guinea 1-0 over tittelforsvarer Algerie i afrikamesterskapet. Det er en kjempesensasjon.

Esteban Obiangs vinnermål etter hjørnespark i det 70. minutt brøt Algeries lange ubeseirede kamprekke i turneringskamper. Laget hadde spilt 35 kamper siden forrige nederlag.

Med Manchester City-stjernen Riyad Mahrez som kaptein mønstrer Algerie nesten samme lag som vant afrikamesterskapet i 2019. Ekvatorial-Guinea er på sin side nummer 114 på Fifa-rankingen og har 27 andre afrikanske land foran seg på lista.

Algeries tap betyr at laget ganske sikkert må slå Elfenbenskysten i siste gruppekamp for å unngå tidlig hjemreise fra sluttspillet.

Ndong er en av en liten håndfull spillere i turneringen med norsk klubbadresse. Han spilte hele kampen i Ekvatorial-Guineas bakre firer og pådro seg et gult kort i kampen for poengene.

Med sine tre første poeng er Ekvatorial-Guinea på 2.-plass i sin gruppe med gode muligheter til å ta seg videre. Trolig er ett poeng mot Sierra Leone i siste runde nok.