Økonomisk pandemi-smell for Liverpool

De økonomiske konsekvensene av coronapandemien er synlige i Liverpools siste regnskapstall. Foto: David Klein / AP / NTB Les mer Lukk

Fotballklubben Liverpool la tirsdag fram et negativt resultat på 530 millioner kroner for perioden fra juni 2019 til mai 2020.

Klubben forklarer de røde tallene hovedsakelig med coronapandemien som brøt ut i februar i fjor. Premier League-kampene ble stanset i mars, og siden har det knapt vært publikum på tribunene i engelsk fotball.

Resultatet før skatt var på minus 46 millioner pund, en betydelig nedgang fra 42 millioner pund i pluss året i forveien.

Medieinntektene sto for den største nedgangen med 59 millioner pund i minus. Også inntektene fra kampdager (billetter, mat, etc.) gikk ned, men de kommersielle inntektene økte. Totalt opplevde Liverpool et inntektsfall på 43 millioner pund – tilsvarende 495 millioner kroner – i året fra 1. juni til 31. mai.

Det er ventet at inntektene i neste regnskapsår vil falle ytterligere, ettersom man har rundet over et år med coronarestriksjoner.

– Denne perioden gjelder til og med mai 2020, nesten et år siden nå. Likevel forteller den noe om de første økonomiske konsekvensene av pandemien og de betydelige reduksjonene i nøkkelinntekter, sier Liverpool-direktør Andy Hughes til klubbens nettsted.