Justin Thomas vant Players Championship

Justin Thomas med seierstrofeet etter å ha vunnet Players Championship i golf og 22,8 millioner kroner. Foto: John Raoux, AP / NTB Les mer Lukk

Justin Thomas sluttet seg til en eksklusiv klubb da han vant storturneringen Players Championship i golf med en avslutningsrunde på 68 slag søndag.

Amerikaneren avsluttet turneringen 14 slag under par og seiret ett slag foran engelske Lee Westwood, som for annen helg på rad måtte nøye seg med 2.-plass i en stor turnering.

Thomas er den fjerde spilleren som har vunnet både en majorturnering, Players Championship (regnet som den femte største turneringen), PGA-touren sammenlagt og en WGC-turnering.

– Jeg kjempet veldig hardt i dag, og fram til greenen er det nok en av de beste rundene jeg har spilt, sa Thomas, som med seieren klatrer til 2.-plass på verdensrankingen.

Seierssjekken var på 2,7 millioner dollar (22,8 millioner kroner), og den kom etter en bemerkelsesverdig vending. Etter ni hull av fredagens runde lå han ikke an til å greie cuten, men han spilte seg opp på siste halvdel og kvalifiserte seg til videre spill med to slags margin. Lørdag meldte han seg på i tetstriden med en 64-runde.