Heidi Weng trekker seg fra verdenscupåpningen

Heidi Weng fikk det ikke til å stemme på sprinten i Ruka. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva / NTB Les mer Lukk

Heidi Weng avslutter minitouren i finske Ruka etter kun ett renn. Langrennsstjernen har ingen glede av å gå langrenn nå.

Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag morgen.

– Heidi Weng har ingen glede ved å gå skirenn nå, sier landslagslege Øystein Andersen.

– Hun trenger ro og hvile og avslutter minitouren i Ruka, men reiser ikke hjem før i morgen sammen resten av troppen på den planlagte charteren til Norge, sier landslagslegen videre i en pressemelding fra skiforbundet.

Det gjenstår to løp i finske Ruka. Lørdag og søndag er det distanserenn på programmet.

Elendig start

Weng fikk et ublidt første møte med årets verdenscupsesong. Langrennsstjernen endte blant de siste i fredagens sprintprolog i Ruka.

– Jeg har ikke hodet helt på plass. Da blir det litt sånn, sa Weng til TV 2.

Weng ga i forbindelse med sesongåpningen på Beitostølen sist helg uttrykk for at hun var usikker på egen form. Enebakk-jenta viste samtidig form med pallplass både lørdag og søndag.

Weng ga også uttrykk for at hun så på det å skulle reise på verdenscuprenn med stor bekymring – tatt coronasituasjonen i betraktning.

– Dette har kostet mye krefter

Fredag svarte landslagstrener Ole Morten Iversen bekreftende på at det er coronasituasjonen og bekymring rundt den som har tappet Weng for krefter.

– Ja, det er jo det som skjer. Hun er litt utladd og har mistet energi over tid. Det er gode og det er dårlige dager. Heidi har vært ærlig på at dette har kostet mye krefter. Det har jeg stor respekt for, og det håper jeg også dere har, sa han til TV 2.

Situasjonen ble ikke noe bedre av at langrennslandslaget måtte gå i karantene i et snaut døgn fordi herretrener Eirik Myhr Nossum testet positiv for viruset ved ankomst. Torsdag ble det avklart at det var en såkalt falsk positiv test.

– Heidi har jo vært åpen og ærlig på at det har vært en tøff periode. Og det første døgnet her i Finland, hvor vi havnet i isolasjon, gjorde ikke situasjonen bedre, sa Iversen.