FCK-stjerne siktet for overfall på politimann under kamp

Michael Santos scoret for FCK torsdag. Les mer Lukk

Skotsk politi har siktet FC Københavns angriper Michael Santos for å ha overfalt en politimann under kampen mot Celtic torsdag.

Det melder den danske storavisen BT.

FCK vant 3-1 i Glasgow og gikk videre til åttedelsfinalene i europaligaen. Skotsk politi bekrefter at det er opprettet sak mot Santos.

Hendelsen skal ha funnet sted i forbindelse med at FCK tok ledelsen 2-1. I feiringen løp Santos, målscorer Pepe Biel og resten av FCK-laget ut mot de tilreisende danske supporterne. På sidelinjen ble de imidlertid stanset av vakter.

I etterkant skal det ha oppstått tumulter, og TV-bildene viser blant annet at Santos dytter til en av politimennene.

En tilreisende FCK-vakt skal også være siktet for overfall. Det bekrefter den danske storklubben på sine nettsider.

– En av våre vakter forsøkte å hindre sammenstøt og ble i kjølvannet ført vekk og til samtale med skotsk politi. Michael Santos snakket likeledes med politiet, i forbindelse med politiets rapport er det reist siktelse mot begge. Det er ikke reist tiltale, men altså en siktelse, som er standardprosedyre, heter det i en uttalelse.

Pressesjef Jes Mortensen opplyser til BT at Santos reiste sammen med laget tilbake til København etter kampen torsdag kveld. Skotsk politi må nå ta stilling til om de skal gå videre med saken.

Santos scoret et av københavnernes mål i 3-1-seieren.