Emery fikk sparken i Arsenal

Unai Emery er ferdig som trener i Arsenal. Torsdagens tap i europaligaen ble spanjolens siste i London-klubben. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Unai Emery har fått sparken som trener i Premier League-klubben Arsenal. Fredrik Ljungberg tar over som midlertidig trener.

Etter en lang rekke med svake resultater fikk styret i London-klubben nok. Dråpen som fikk begeret til å renne over var tapet mot Eintracht Frankfurt (1-2) i europaligaen torsdag.

– Vi takker Unai og hans kolleger for forsøket på å få klubben tilbake til å konkurrere på det nivået vi forventer og krever. Vi ønsker Unai og hans kolleger ingenting annet enn suksess i fremtiden, heter det i en pressemelding, signert klubbens styreformann Josh Kroenke.

Skuffende resultater

48-åringen tok over etter Arsène Wenger 23. mai i fjor, men har ikke levd opp til forventningene i London-klubben. Spanjolen vant europaligaen tre år på rad med Sevilla før han vant serie og cup med franske PSG.

Han har ikke vært i nærheten av å gjenskape suksessen i England. Etter sju strake kamper uten seier var det slutt og klubben bekreftet fredag formiddag at de skiller lag med spanjolen.

Arsenal ligger på åttendeplass i Premier League etter 13 spilte kamper. Det skiller allerede 19 poeng opp til serieleder Liverpool, mens det er åtte poeng opp til Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

Assistenttrener og tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg tar over som midlertidig trener inntil en permanent løsning er på plass.

– Vi har full tiltro til at Ljungberg tar oss videre, skriver Kroenke.

Jakter ny hovedtrener

Arsenal opplyser at jakten på ny hovedtrener pågår og at de vil komme med ny informasjon når den jobben er ferdig.

Wolverhamptons manager Nuno Espírito Santo er den heteste kandidaten til å ta over, men i tillegg til Ljungberg er en annen tidligere Arsenal-spiller en sterk kandidat til å bli Arsenal-trener på permanent basis.

Mikel Arteta, som for tiden er Pep Guardiolas assistent i Manchester City, var nær ved å ta over som trener for Arsenal like før de ansatte Emery for 18 måneder siden. Spanjolen er igjen blant favorittene til å ta over klubben fra Nord-London. Arteta avsluttet sin spillerkarriere i Arsenal fra 2011-2016 og Guardiola har spådd ham en stor framtid i treneryrket.

Den nylig sparkede Tottenham-treneren Mauricio Pochettino er også nevnt blant kandidatene til å ta over etter Emery, tross hans uttalelser for ett år siden om at det var uaktuelt å ta over som trener for Tottenhams argeste rival.