Raser etter nedrykksdrama i OBOS-ligaen: – For en parodi

Sandnes Ulf skulle møtt Strømmen i siste runde i 1.divisjon. Les mer Lukk

Kampen mellom Sandnes Ulf og Strømmen lot seg ikke gjennomføre lørdag. Banen var for hard. Kampen er avgjørende i nedrykksstriden.

Oppgjøret i Sandnes skulle etter planen startet klokken 15.30, men like før kampstart ble det besluttet at banen var for hard som følge av frost. Kampstart ble dermed i første omgang utsatt med en time.

I mellomtiden ble banen saltet med håp om at det skulle hjelpe, men klokken 16 besluttet dommer Svein Tore Sinnes at kampen ikke kunne spilles på grunn av spillernes sikkerhet.

Når oppgjøret blir spilt, er dermed helt i det blå.

Seksjonsleder for turneringsadministrasjon og arrangement i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, sier til NTB at verken forbundet eller dommeren hadde fått noen signaler om at det skulle være noe trøbbel med baneforholdene i Sandnes.

Sanksjoner

Etter at salting av banen ikke hjalp, ble det forsøkt å finne en reservearena, men heller ikke dette lot seg løse, opplyser Rune Pedersen. Nå avventer NFF at dommer og klubbene leverer inn rapport om hva som er gjort og ikke gjort i forkant av kampstart.

Den videre fremdriften rundt kampen er i det blå.

– Det er mange forskjellige scenarioer om hva som nå kan skje, sier Pedersen.

Turneringsreglementet åpner blant annet for at Strømmen kan bli tilkjent seieren i kampen og at kampen spilles på et senere tidspunkt.

– Så jeg kan ikke si noe om nærmere om hva som vil skje. Vi må først la klubbene få lov til å uttale seg om det som har skjedd, sier seksjonslederen.

Pedersen er tydelig på at klubbene har et ansvar som arrangør for å holde banene åpne og spillbare gjennom hele sesongen.

– Værforholdene rår man ikke over, men selv med litt kuldegrader og ruskevær hadde vi håpet å få gjennomført kampen, sier Pedersen.

Han legger ikke skjul på at han synes situasjonen som har oppstått er kjedelig, men at forbundet har full tillit til dommerens avgjørelse om å utsette kampen.

– Rett og slett pinlig

Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal,til Stavanger Aftenblad at han synes hele situasjonen er pinlig.

– Dette er rett og slett pinlig. Værmeldingen har vært meldt i mange dager. At det ikke har blitt gjort tiltak for å få banen klar holder ikke på dette nivået, sier Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal,til Stavanger Aftenblad.

Twitter raser TV2-ekspert Jesper Mathisen:

– For en parodi av en avslutning på Obos-ligaen dette her er. Det er avgjørende kamper for veldig mange lag. Og så er det flere kamper som spilles på «nøytral» bane. På et par av banene er det mer snø enn gress, og i Sandnes har de ikke bane det er mulig å spille på, skriver Mathisen.

– Riktig avgjørelse

Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist støtter dommer Sinnes sin avgjørelse.

– Det er en riktig vurdering av dommeren, basert på at det ikke hadde vært forsvarlig å slippe spillerne ut på banen. Men det er kjedelig, vi hadde lyst til å spille kampen, sier Strømmen-trener Ole Martin Nesselquist til NTB.

At kampen ikke kunne bli spilt samtidig med øvrige kamper i den avsluttende runden i 1. divisjon er dramatisk med tanke på nedrykksstriden. Strømmen lå før runden på 14.-plass, ett poeng foran Notodden på kvalifiseringsplass.

– Det er en veldig rar situasjon, men vi har håndtert den så godt vi kunne. Så får heller NFF og Sandnes Ulf snakke sammen og finne ut hva som skjer, sier Strømmen-trener Nesselquist.

Notodden møter Start lørdag.