Dårlig dag for Premier League i ligacupen

Matt Taylor scorer for Oxford i 4-0-seieren over West Ham i ligacupen. Foto: Steven Paston, PA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Tre Premier League-lag ble feid ut av ligacupen onsdag av lag fra nivå tre, flere andre slet. West Ham ble ydmyket og slått 4-0 av Oxford.

West Ham holdt 0-0 til et lite stykke ut i 2. omgang, men så raknet det fullstendig. Elliott Moore, Matt Taylor, Tarique Fosu og Shandon Baptiste scoret for laget som er midt på tabellen i 1. divisjon (nivå tre).

– Dette var en dårlig kveld for oss. Oxford spilte med vilje og motivasjon, mens vi ikke spilte bra i det hele tatt, sa West Ham-manager Manuel Pellegrini, som gjorde ni endringer i laget som slo Manchester United i helgen.

Bournemouth og Sheffield United kom også til kort mot lag fra tredje nivå. Joshua King var ikke i troppen da Bournemouth røk ut med 0-2-tap borte mot Burton i en kamp som ble forsinket med en halv time da flomlyset sviktet flere ganger.

Oliver Sarkic og Nathan Broadhead scoret for hjemmelaget.

Sheffield United tapte 0-1 hjemme for Sunderland etter scoring av Max Power.

Berget av straffer

Ole Gunnar Solskjær hadde kanskje håpet at en klar seier over Rochdale skulle lette litt på presset etter en skuffende sesongstart, men i stedet ble det nesten cupexit mot laget som er sjuende sist i 1. divisjon. 17-årige Mason Greenwood ga United ledelsen, men 16-årige Luke Matheson utlignet og tvang fram avgjørelse på straffespark. Der sørget Sergio Romero med en redning for at United vant 5-3.

Wolverhampton måtte også gjennom straffesparkkonkurranse, mot Reading, etter at gjestene utlignet til 1-1 på overtid. Eliteserielaget tok seg videre med 4-2. Bruno Jordão scoret for «ulvene» i ordinær tid, og Ruben Vinagre satte inn det avgjørende straffesparket.

Chelsea har lengtet etter en hjemmeseier under Frank Lampard og fikk den da Grimsby ble knust 7-1. Michy Batshuayi scoret to mål, Ross Barkley, Pedro, Kurt Zouma, Reece James og Callum Hudson-Odoi ett hver. Sistnevnte gjorde comeback etter at han ødela hælsenen i april.

– Det føles godt å få den første hjemmeseieren. Unggutta som kom inn i dag styrket laget, og det er hyggelig, sa Lampard, som sendte fire debutanter på banen.

Liverpool-rekord

Liverpool fortsetter sin perfekte sesongstart. James Milner og Ki-Jana Hoever scoret da MK Dons ble slått 2-0 borte.

16-årige Harvey Elliott ble den yngste som har startet en offisiell kamp for Liverpool da han 174 dager etter sin fødselsdag ble sendt på banen mot MK Dons. Det skjedde akkurat et år etter at han i kamp for Fulham ble den yngste som har spilt en ligacupkamp overhodet.

Elliot spilte meget bra og hadde to avslutninger i tverrliggeren. 17-årige Hoever ble Liverpools fjerde yngste målscorer gjennom tidene.

Liverpool trakk Arsenal i åttedelsfinalen, mens Chelsea møter Manchester United i en annen storkamp.

Aston Villa vant 3-1 borte mot Brighton i en kamp mellom to eliteserielag. Jota, Conor Hourihane og Jack Grealish scoret for vinnerlaget, som hadde Ørjan Nyland på benken.