Everton planlegger ny arena til over fem milliarder kroner

Fotballklubben Everton har offentliggjort konkrete planer om et storslått stadion i Liverpool. Prislappen er på over fem milliarder kroner.

Premier League-klubben har planer om å forlate deres nåværende stadion Goodison Park før 2023/24-sesongen. Da skal det spektakulære nye anlegget etter planen stå klart ved vannkanten i Liverpool sentrum.

Arenaen skal ha plass til 52.000 tilskuere. Søknaden om å få lov til å bygge stadionet forventer klubben å sende mot slutten av 2019. Prislappen er ifølge The Guardian på 500 millioner pund. Det tilsvarer cirka 5,4 milliarder kroner.

– Det er en utrolig viktig milepæl for klubben og byen. Det er først og fremst en stadion for fotball, lidenskapelige fans og spillerne våre. Stadionet gir Everton en plattform for å vokse både kommersielt og sosialt. Men det er også en stadion for hele byen, sier Evertons administrerende direktør Denise Barrett-Baxendale til avisen.

Helt siden 1892 har Everton spilt på Goodison Park, som har en kapasitet på 39.211 tilskuere.

I en rekke år ble det snakket om at byrival Liverpool skulle bygge et splitter nytt stadion. De planene ble det aldri noe av. Istedenfor valgte klubben å bygge ut velkjente Anfield.