Horneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg

Rosenborgs trener Eirik Horneland hadde en tøff dag på jobb onsdag. Hans lag røk ut av NM. Les mer Lukk

Rosenborg-treneren Eirik Horneland måtte nok en gang svare for seg etter at Rosenborg onsdag kveld røk ut av cupen på straffer mot Aalesund.

Etter tre strake seirer i serien virket RBK-skuta å være på riktig kurs igjen etter en kronglete start. Så ble det 0-1-tap mot Tromsø på Alfheim i helgen, før Rosenborg forsvant ut av cupen onsdag kveld etter å ha tapt mot Aalesund på straffesparkkonkurranse.

Det sto 1–1 etter full tid, men fra straffemerket scoret AaFK på fem av fem forsøk. Alexander Søderlund ble Rosenborgs syndebukk da hans svake straffespark ble reddet av Andreas Lie.

Nå blir det nye runder med kritiske spørsmål til RBK-trener Horneland, som ble ansatt før sesongen. Klubben er på 9.-plass i Eliteserien og har nå heller ikke mulighet til å forsvare cuptittelen.

Selvkritisk

– Prosjektet står ikke godt. Vi har røket ut av cupen og er 13 poeng bak i serien, sier en selvkritisk Horneland til Adresseavisen.

Han er likevel tydelig på at trønderne har vist framgang den siste tiden. At det butter imot gjør ikke noe med gnisten til Horneland, men han er forberedt på mer oppstyr etter nye skuffende resultater.

– Dette knekker ikke meg, det gjør ikke det. Men jeg er veldig ansvarsbevisst, jeg har stort ansvar for produktet vårt. Det er ikke godt nok for tiden, sier han til avisen.

– På grensen til depresjon

Kaptein Mike Jensen sier til Adresseavisen at han og lagkameratene fortsatt har tro på prosjektet til Horneland. Han påpeker at tapet for Tromsø og nederlaget mot Aalesund begge var mot spillets gang. At nedturen preget spillerne, la han uansett ingen skjul på.

– Det er jo på grensen til depresjon. Men på grensen, vel å merke, fordi vi må opp igjen. Men klart det er tungt, sier han.

Tonen var naturligvis en helt annen i Aalesund-leiren. De er klare for kvartfinale i NM der de møter Viking på hjemmebane. Klubben har vunnet cupen to ganger, i 2009 og 2011.

– Jeg er utrolig stolt av spillerne og den utrolig innsatsen de legger ned. Dette er min første seier på Lerkendal som trener. Jeg mangler litt ord, kjenner jeg, sa en lykkelig Lars Bohinen etter triumfen.