Russisk antidopingsjef ber om drastiske endringer innen russisk friidrett

Her er russiske utøvere i OL i Rio i 2016. Landets antidopingsjef foreslår drastiske grep for å få delta også i 2020. Les mer Lukk

Russlands antidopingsjef mener landet bør kvitte seg med friidrettspresidenten og alle landslagstrenerne for å få delta i OL i Tokyo neste sommer.

I høst bestemte verdens antidopingbyrå (WADA) å oppheve utestengelsen av Russland. Men Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har foreløpig ikke gitt nasjonen grønt lys. Ganus mener det må drastiske grep til for å overbevise om at de bør få delta i Tokyo.

Han foreslår nemlig at landet bør sparke blant andre friidrettspresidenten og alle landslagstrenerne i friidrett i Russland. I et brev til sjefen i Russlands olympiske komité, Stanislav Pozdnjakov, skriver han at de bør kvitte seg med alle i ledende stillinger i det russiske friidrettsforbundet samt alle landslagstrenere i friidrett.

Det kommer fram i brevet som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang på.

– Med tanke på at det er veldig lite tid til OL i Tokyo, og at det er mye som skal koordineres med IAAF i arbeidet med å forandre friidrettsforbundet, trengs en rask beslutning, skriver han.

Han vil også at det skal opprettes en internasjonal arbeidsgruppe med russere og internasjonale eksperter som kan hjelpe det russiske friidrettsforbundet tilbake i IAAF-varmen.

I juni kommer Det internasjonale friidrettsforbundet med sin Russland-beslutning.

McLaren-rapporten dokumenterte i 2016 omfattende og myndighetsassistert dopingjuks fra Russland i årene 2011 til 2015.

Les også:Mer dopingtrøbbel i russisk friidrett