Tiger Woods hedret med presidentmedalje

Tiger Woods ble mandag hedret med den høyeste sivile utmerkelsen en amerikaner kan få, Presidentens frihetsmedalje. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Golflegenden Tiger Woods ble mandag hedret med Presidentens frihetsmedalje, den høyeste sivile utmerkelsen en amerikaner kan få.

President Donald Trump priste Woods vilje til å «vinne, vinne og vinne» da 43-åringen fikk utmerkelsen mandag.

– Disse kvalitetene viser den amerikanske viljen til å skyve grenser, motsette seg begrensninger og alltid streve etter storhet, sa presidenten i en tale.

Woods takket moren sin og sine to barn under seremonien i rosehagen utenfor Det hvite hus.

– Dere har sett det gode og det mindre gode, oppturene og nedturene, sa Woods.

Golfstjerna tok nylig sin første majortittel på 11 år og sin 15. totalt i karrieren. Det var i tillegg første gang siden 2005 at han kunne ikle seg den klassiske grønne jakken som vinner av US Masters.

Woods herjet vilt på golfbanen i en årrekke, men han hadde en rekke nedturer både privat og sportslig etter US Open-triumfen i 2008. En vond skilsmisse og flere ryggoperasjoner gjorde at han ble satt kraftig tilbake. Helseproblemene truet flere ganger med å sette en stopper for karrieren.

President Donald Trump, som selv er en ivrig golfspiller, skrev på Twitter etter Woods' seier i april at han kom til å gi 43-åringen frihetsmedaljen.