Wærner vant Finnmarksløpet og fullførte sjelden dobbelttriumf

Thomas Wærner vant Finnmarksløpet og tok en dobbelttriumf ingen norske hundekjørere har klart siden 1994. Tidligere i år tok han også seieren i Femundløpet. Foto: Marius Mork Broks / NTB scanpix Les mer Lukk

Hundekjøreren Thomas Wærner står igjen som vinner av årets lengste distanser i både Finnmarksløpet og Femundløpet. Det har ingen greid siden 1994.

Fredag kom han først til mål i Alta sentrum og vant 1200-kilometeren i Finnmarksløpet. Wærner hadde full kontroll på vei mot sin annen seier i klassikeren.

– Jeg har visst fra start at jeg har et spann som er helt topp, og hvis jeg forvalter det godt, så skal de andre kjøre fort for å ta meg, sa han etter målgang.

Det er første gang på 24 år at noen vinner langdistansen i både Finnmarksløpet og Femundløpet i en og samme sesong. Wærner skrev seg samtidig inn på en eksklusiv liste over hundekjørere som har klart det. Fra før hadde bare Sven Engholm og Robert Sørlie greid milepælen.

Les også:Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet som tidenes yngste

Marit ble lammet av skrekk da hundene forsvant midt på vidda

– Moro

Wærner selv jaktet dobbelttriumfen i 2013. Da vant han Finnmarksløpet, men kom til kort og ble nummer tre i Femundløpet.

– Det er mange som har prøvd å vinne begge disse løpene før meg, uten å klare det. Så det var helt greit å gjøre det. Det er moro være den første på denne siden av tusenårsskiftet, sier Wærner.

Tidlig tirsdag morgen vant Hanna Lyrek 500-kilometersklassen i Finnmarksløpet. Med det ble 19-åringens tidenes yngste vinner av den tradisjonsrike konkurransen.

Les også:Tethundene ga helt blaffen i Iditarod

Iditarod-drama: Lars Monsens hund stakk av