Eliteserien solgt til Kina

Rosenborgs Pål André Helland, Mike Jensen og Djordje Denic jubler etter 3-1 av Pål André Helland i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Odd på Lerkendal Stadion. Les mer Lukk

Eliteserien i fotball for menn er solgt til Kina, og vil bli tilgjengelig for det kinesiske markedet fra neste år.

Rettighetsforvalter Fotball Media, som eies av Norges Fotballforbund, og Norsk Toppfotball har inngått en avtale med den kinesiske sportsapplikasjonen Dongqiudi, skriver VG.

Avtalen gir kineserne retten til å strømme samtlige eliteseriekamper fra 2019-sesongen og ut 2021.

– Dette er spennende for produktet norsk fotball. Volumet de når ut til er stort etter vår målestokk, og dette er første gangen vi har solgt norsk seriefotball til et land utenfor Europa, sier Knut Kristvang i Fotball Media til avisen.

Dongqiudi selv opplyser at appen har fire millioner aktive, daglige brukere, men så mange som 40 millioner registrerte brukere totalt.

Ifølge VG betalte sportsapplikasjonen i underkant av to millioner kroner for avtalen. Beløpet deles mellom de to eierne av Fotball Media.

Direktør for forretningsutvikling i Dongqiudi, Guo Kaixuan, forklarer kjøpet med at fotball er meget populært i Kina, og at de ønsker å utvide deres tilbud.

– Dette er en slags test for oss, vi vet ikke helt hva vi kan få for investeringen, sier han.