Meny

Da Eggen feiret Milan-sensasjonen

Nils Arne Eggen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Nils Arne Eggen og Rosenborg robbet baren etter «Miraklet i Milano» i 1996. Det kommer fram i boka «Nils Arne. Et liv i svart og hvitt».

Rosenborg slo AC Milan 2-1 og gikk videre i mesterligaen på bekostning av italienerne. Det skjedde 4. desember 1996. Tidligere på høsten hadde Milan kjørt over RBK og vunnet 4-1 på Lerkendal.

Slik omtales seiersfesten i boka som er skrevet av Otto Ulseth i samarbeid med Eggen:

Baren i resepsjonen var åpen, RBK-erne benyttet seg av den, men fikk snart beskjed om at det var stengetid.

– Vi kjøper baren og flytter ned i kjelleren, ropte Nils Arne.

Titalls flasker ble plukket ned av hyllene og satt på ei tralle, kjørt inn i en heis og tatt med ned. Karl-Petter Løken, som aldri røykte, mente anledningen krevde en sigar. Nils Arne ga ham rett i det, men de hadde ikke sigarer i baren.

– Taxi!

Inn i midtbyen for å kjøpe sigarer til antirøykeren Løken.

Det var historisk høy stemning (på festen), men én tanke lå over deler av forsamlingen, over trenere og ledelse. Den trykket på og dempet gleden: Vissheten om at Steffen (Iversen) skulle reise tidlig neste morgen. Nils Arne ville ikke helt akseptere det som et faktum.

Iversen var kjøpt av Tottenham for et stort beløp og sa foreløpig RBK-farvel med seieren i Milano.

I boka beskrives sekundene etter at dommeren blåste av kampen slik:

Han (Eggen) visste ikke hvor han skulle løpe, men ble virvlet inn i et kaosløp med spillere, trenere og ledere som svirret rundt som blindebukker for å ta og klemme på hverandre.

Milano, Italia 1996: Mesterligakamp RBK / Milan på San Siro Stadion i Milano, hvor Rosenborg vant 2-1. aksjon fra kampen, RBK i hvitt og svart. Trener Nils Arne Eggen jubler idet kampen er over. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært